حسینی نیوز/ سرویس رویدادها:
“مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلاء” وابسته به آستان مقدس امام حسین(ع) فایل فراخوان «نهمین همایش علمی بین المللی زیارت اربعین» را منتشر کرد.
این فراخوان که در یک فایل مفصل ۲۰ صفحه ای در دسترس فرهیختگان قرار گرفته، شامل “چشم انداز”، “مأموریت”، “اهداف”، “محورها و موضوعات بشردوستانه، اجتماعی و علمی”، “اسامی اعضای کمیته، دبیرخانه و هیأت های علمی” همایش و نیز “شرایط شرکت در آن” است.
ترجمه متن کامل این فراخوان به شکل اختصاصی از سوی سایت حسینی نیوز منتشر می شود:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فـــــــراخـــوان
نهمین همایش علمی بین المللی زیارت اربعین
با شعار
زیارت اربعین؛ تجسمی از ارزشهای معنوی و پیشرفت علمی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«نهمین همایش علمی بین المللی زیارت اربعین» با شعار “زیارت اربعین؛ تجسمی از ارزشهای معنوی و پیشرفت علمی” از سوی آستان مقدس امام حسین(ع) برگزار می شود.
برگزارکنندگان:
آستان مقدس امام حسین(ع) ـ مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلاء
مشارکت کنندگان:
شورای علمی آکادمیک زیارت اربعین ـ وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق ـ دانشگاه بغداد ـ دانشگاه کربلاء ـ جامعة الزهراء(س) عراق ـ دانشگاه کوفه ـ دانشگاه وارث الانبیاء ـ دانشگاه مستنصریه ـ دانشگاه النهرین ـ دانشگاه کرخ ـ دانشگاه بابِل ـ دانشگاه ذی قار ـ دانشگاه فناوری ـ دانشگاه واسط ـ دانشگاه میسان ـ دانشگاه قادسیه ـ دانشگاه مثنی ـ دانشگاه کرکوک ـ دانشگاه دیالی ـ دانشکده علون اسلامی امام کاظم(ع) ـ بیت الحکمة
مسؤولان همایش:
اِشراف عالی: آیت الله شیخ عبدالمهدی الکربلائی (متولی شرعی آستان مقدس حسینی)
رئیس همایش: دکتر بهاء ابراهیم انصاف (رئیس دانشگاه بغداد)
مدیر همایش: استاد عبدالامیر عزیز القریشی (رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلاء)
رئیس کمیته علمی: دکتر نذیر جبار الهنداوی
رئیس کمیته محورهای پژوهشی: دکتر کریم حسن علوان
رئیس شورای علمی آکادمیک زیارت اربعین: دکتر محمد یوسف حاجم الهیتی
رئیس کمیته برگزاری: دکتر مهدی وهاب نعمة نصرالله
رئیس کمیته هماهنگ کننده: دکتر رائد فالح حسن
رئیس کمیته تبلیغات و ارتباطات فرهنگی: دکتر صادق جاسم الصحن
🔸 چشم انداز همایش:
نهمین همایش علمی بین المللی زیارت اربعین سکویی والا برای ترویج ارزش های انسانیت و عدالت، با الهام از مبانی انقلاب حسینی و با محوریت حمایت از مظلومان و مستضعفان است.
این کنفرانس، برای تبادل معرفت فکری و فرهنگی بین پیروان ادیان و صاحبان فرهنگ های گوناگون است.
این همایش همچنین تلاش می کند تا ابعاد ناشناخته “تمدنی که زیارت اربعین، جلوه ای از آن است” روشن سازد.
🔸 پیام همایش:
این همایش فرصتی بی نظیر برای گرد هم آوردن عقول و تجربیات، برای دریافتن ابعاد معنوی و انسانی زیارت اربعین و کشف تأثیرات فرهنگی و اجتماعی آن بر بشریت برای ساخت پل های ارتباطی بین فرهنگ ها و نفی خشونت و افراط گرایی در همه اشکال آن است.
🔸 اهداف همایش:
1. تقویت پروژه تمدنی: برجسته کردن اهمیت “تمدنی که زیارت اربعین، جلوه ای از آن است” و تأکید بر ارزش های والای انسانی آن در مواجهه با چالش های فکری.
2. تشویق مطالعات و تحقیقات: حمایت از تحقیقات مرتبط با زیارت اربعین در حوزه ها و رشته های مختلف.
3. نشان دادن نقش ارزشهای انسانی: استخراج آموزههایی که درس گرفتن از آنها برای ساختن یک جامعه صالح ـ بر اساس طرح اصلاحی که امام حسین(ع) به آن دعوت کرد ـ لازم است.
4. تقویت همکاری های فرهنگی: تشویق گفتگوی آزاد در مورد مسائل فرهنگی و اجتماعی با احترام به عقاید دیگران.
5. بررسی عملکرد رژیم های سابق: بررسی اقدامات رژیم های حاکم گذشته نسبت به آیین زیارت اربعین و وسایل مورد استفاده آنها علیه زائران.
6. ایجاد فضای علمی مناسب: ایجاد محیطی که ارتباطات و ارائه نظریات جدید برای یافتن راه حل های پایدار برای بسیاری از چالش ها را تشویق کند.
7. مستندسازی محصولات فکری: انتشار برون دادهای فکری پژوهشگران در “مجله علمی تخصصی معتبر” مرکز.
8. تقویت تعلقات دینی و ملی: فعال سازی والاترین ارزش های انسانی و تبدیل زیارت اربعین به یک رویداد تمدنی است که همه طیف های عراقی و تمام اقشار جامعه اسلامی و انسانی را گرد هم آورد.
9. فرصت های میدانی برای پژوهشگران: فراهم آوردن فرصت های میدانی برای آشنایی با فرهنگ زیارت اربعین و منظومه ارزش های انسانی که زائران خلق می کنند.
10. پژوهش درباره به کارگیری فناوری های مدرن: استفاده از ابزارهای فناورانه در توسعه خدمات عمومی به زائران اربعین؛ مانند اپلیکیشن های هوش مصنوعی.
11. بررسی پدیده ازدحام میلیونی: تحلیل و بررسی جمعیت میلیون ها نفری که هر سال در زیارت اربعین حاضر می شوند؛ و ارائه چشم اندازها و برنامه های لازم برای مدیریت آن جمعیت.
🔸 محورهای همایش:
محور اول) مطالعات و پژوهشهای انسانی:
1. اندیشه و عقاید: بررسی تأثیر اندیشه های دینی و فلسفی بر جامعه.
2. فلسفه: پژوهش درباره ارزش های فلسفی مرتبط با زیارت.
3. زبان و ادبیات: تأثیر شعر و ادبیات بر تقویت فرهنگ زیارت.
4. تاریخ: تحلیل وقایع تاریخی مرتبط با زیارت اربعین.
5. اقتصاد: تأثیر زیارت بر اقتصاد محلی.
6. رسانه: نقش رسانه ها در پوشش دادن به زیارت و تأثیر آن بر نگرش های اجتماعی.
7. جنگ نرم: تأثیر کمپین های رسانه ای و جنگ روانی بر فهم از زیارت.
8. گردشگری: گردشگری دینی و عوامل جذب زائران.
9. کار داوطلبانه: نقش داوطلبان و خادمان افتخاری در سازماندهی زیارت.
محور دوم) زیارت اربعین و بهره گیری از فناوری های معاصر علوم کاربردی:
1. نقش امنیت سایبری: حفاظت از همزیستی مسالمت آمیز بین ملت ها مطابق با شعائر اربعینی.
2. فناوری های مدرن در امنیت سایبری: محافظت از داده ها و هویت های دیجیتال در اثنای زیارت اربعین.
3. بحران های دیجیتال: مدیریت بحران ها و چالش های ناشی از ابزار و فناوری های الکترونیک در زیارت اربعین.
4. هوش مصنوعی: نقش هوش مصنوعی برای مقابله با حملات سایبری احتمالی در زیارت اربعین.
5. اپلیکیشن های کاربردی: استفاده از اپلیکیشن های کاربردی هوش مصنوعی برای تقویت هویت اربعینی و پشتیبانی از همزیستی جامعه در طول برگزاری زیارت اربعین.
6. داده های بزرگ (Big Data): نقش این داده ها در درک چالش های تمدنیِ همراه با زیارت اربعین.
7. پیش برنامه ریزی و پیش طراحی: نوآوری در ایجاد زیرساخت های پایدار، برنامه ریزی های محلی و منطقه ای، و حمل و نقل هوشمند در ایام زیارت اربعین.
8. فناوری ارتباطات: تعامل با نسل پنجم فناوری ارتباطی (5G) در عصر جهانی شدن و مهار آفت های آن در زیارت اربعین.
9. امنیت غذایی و آبی: دستیابی به امنیت در زمینه آب و غذا در ایام زیارت اربعین با استفاده از کاربردهای فناوری معاصر.
10. تأمین انرژی پایدار: تشخیص چالش های مرتبط با انرژی در ایام زیارت اربعین و واکنش به آنها برای داشتن انرژی پایدار در فعالیت های اربعینی با توجه به داده های علمی و فناوری های روز.
11. بکارگیری زیستفناوری (بیوتکنولوژی): مطابق با دستاوردهای علمی در زمینه بهداشت جهانی و بررسی تأثیرات آن در تأمین سلامتی در ایام زیارت اربعین.
12. بهره گیری از ریاضیات و آمار: استفاده از مدلهای ریاضی و دادههای آماری برای درک تأثیرات زیارت اربعین و کمک به “پیش برنامه ریزی” برای مدیریت جمعیت انبوه زائران.
13. امور زیست محیطی و لجستیک: مطالعه تأثیرات محیط زیستی و لجستیک پایدار برای تجزیه و تحلیل، برنامه ریزی زیستی و ارتقاء راهبردها جهت مدیریت منابع در ایام زیارت اربعین.
محور سوم) جامعه شناسی و زیارت اربعین:
1. جامعه شناسی زیارت اربعین و توسعه روش شناسی برای بررسی این پدیده.
2. بررسی آداب و سنن زائران و بازتاب آن در زیارت اربعین.
3. تاثیرات روانی زیارت اربعین بر زائران.
4. تقویت روحیه جمعی در جامعه اربعینی از طریق ارزش های والای اخلاقی.
5. بررسی چالش های حقوق بشری مرتبط با زائران در ایام زیارت اربعین.
6. موکب های حسینی، درک نحوه کار و اصولی که در سازماندهی آنها رعایت می شود.
محور چهارم) موضع حکومت ها در قبال زیارت اربعین:
زیارت اربعین یک راهپیمایی توده ای و میلیونی است که شرکت کنندگان در آن، حمایت خود از ارزش های والایی که امام حسین(ع) به خاطر آنها به شهادت رسید را نشان می دهند و اعتقادشان به اصول انقلاب حسینی علیه بی عدالتی و ظلم را به نمایش می گذارند. از این رو، این زیارت در طول اعصار گوناگون، قدرت های حاکمه در نظام های ظالم را به وحشت انداخته است؛ زیرا در آن، چالشی آشکار در برابر ظلم و ستم خود می دیدند و ترسی شدید برای از دست دادن حکومت خود احساس می کردند. بنابراین، توده های شرکت کننده در این زیارت را سرکوب نموده و با وحشیانه ترین ابزارها، آنان را مورد آزار و اذیت قرار می دادند.
این ظلم و آزار، به خشن ترین شکل خود، در سالهای حاکمیت رژیم بعثی عراق علیه زیارت اربعین تجسم یافت؛ که حوادث آن نیاز به پژوهش و مستندسازی تاریخی دارد (از جمله قیام ماه صفر سال 1977م. و رویدادهای سیاسی مرتبط با آن که بر زیارت اربعین تأثیر گذاشت.)
محور پنجم) مدیریت و امنیت جمعیت میلیونی زیارت اربعین:
1. تدوین راهکارهای موثر برای تنظیم تردد زائران اربعین، کنترل ازدحام و تسهیل حرکت جمعیت.
2. بررسی و تحلیل تهدیدات امنیتی موجود در زیارت اربعین، ایجاد آمادگی برای واکنش در شرایط اضطراری برای محافظت از زوار و برنامه ریزی برای حفظ امنیت عمومی.
3. استفاده از فناوری های هوش مصنوعی در تجزیه و تحلیل حرکت جمعیت زائران و اطمینان از کیفیت و سرعت اقدامات برای امنیت آنان.
4. بررسی و ارائه راه حل برای “بحران های بهداشتی نوظهور” و ارائه کمک های اولیه، مراقبت های بهداشتی و آموزش زائران اربعین برای مقابله با پدیده های غیربهداشتی.
5 . امنیت اطلاعات؛ به عنوان یک نیاز اساسی برای محافظت از اجتماع اربعین.
6 . تحلیل نقش نهادهای جامعه مدنی و فعال سازی آنها در پشتیبانی از برگزاری زیارت اربعین و نظم بخشی به آن.
7. بررسی اثرات محیط زیستی و لجستیک زیارت اربعین.
🖋 تذکر مهم:
- مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلاء از اندیشمندان و پژوهشگران می خواهد که مقالات خود را فقط در محورهای درج شده در فراخوان تألیف کنند؛ در غیر این صورت امکان مشارکت دادن آنها وجود نخواهد داشت.
- صاحبان مقالات برگزیده، برای شرکت در همایش و ارائه آن به کربلا دعوت خواهند شد (اسکان و پذیرایی، بر عهده مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلاء خواهد بود)
⏳ آخرین مهلت ارسال مقالات:
آخرین مهلت دریافت مقالات ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ ش. (2025/06/15 م. – ١٩ ذوالحجة ١٤٤٦ ق.) است.
📚 زمان و مکان برگزاری همایش:
یکشنبه و دوشنبه ۲۶ و ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ ش. (۲۳ و ۲۴ صفر الخیر ۱۴۴۷ ق. – ۱۷ و ۱۸ آگست ۲۰۲۵ میلادی) در شهر کربلای معلی ـ جمهوری عراق
📱ارتباط با دبیرخانه همایش:
ایمیل: zyarat40@gmail.com
تلفن: +9647753332066
تارنما: www.c-karbala.com
……………………
شایان ذکر است که سلسله همایش های علمی بینالمللی زیارت اربعین همه ساله به همت “مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلاء (به زبان اصلی: مرکز کربلاء للدراسات والبحوث)” بازوی علمی و تحقیقاتی آستان مقدس امام حسین(ع) برگزار میشوند. این همایش ها تحت اشراف آیت الله شیخ «عبدالمهدی الکربلائی» و با مدیریت استاد «عبدالامیر عزیز القریشی» برپا می گردد.
هشت دوره گذشته به ترتیب و با موضوعات زیر برگزار شده اند:
6. ششمین همایش علمی بینالمللی زیارت اربعین/ با شعار “اربعین؛ ثبات راه و عنوان هویت (به زبان عربی: الأربعین؛ ثبات النهج وعنوان الهویة)” – اربعین ۱۴۴۴ – شهریور ۱۴۰۱ – ۲۰۲۲
7. هفتمین همایش علمی بینالمللی زیارت اربعین/ با شعار “زیارت اربعین؛ اصالت ارزشها و سرلوحه تمدن (به زبان عربی: زیارة الأربعین… أصالة القیم وعنوان الحضارة)”/ جمعه و شنبه ۱۷ و 18 شهریور ۱۴۰۲ش. (۲۲ و ۲۳ صفر ١٤٤٥ق. / ۲۰۲۳م.)
8. هشتمین همایش علمی بینالمللی زیارت اربعین/ با شعار “زیارت اربعین؛ به سوی رویکردهای جهانی به انسان و تمدن (به زبان عربی: زیارة الأربعین … نحو مقاربات عالمیة للإنسان والحضارة)”/ چهارشنبه و پنجشنبه ۷ و ۸ شهریور ۱۴۰۳ش. (۲۸ و ۲۹ آگست ۲۰۲۴م.)
……………………
پایان پیام/ 101
لینک کوتاه
سوالات و نظرات