20 اردیبهشت 1404

حسینی عارف: فراگیر شدن مکالمه عربی در حوزه “جدیت و حمایت” بیشتری نیاز دارد

مدیر مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه گفت: اکنون تصویب نهایی ساختار و آیین نامه ما که 2 سال است با آن کار می کنیم نیاز به لطف بیشتر مسؤولین ارشد حوزه دارد. خوشبختانه با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، مدیری منصوب شده است که همه دنیا را دیده و نیازهای امروز را می ‏شناسد. امیدواریم که ایشان برای حل مشکلات زبان آموزی در حوزه کمک کنند تا امیدهای ما نا امید نگردد.

حسینی‌نیوز/ سرویس اخبار فعالیت های زبانی:

مراسم افتتاحیه سومین دوره‌ تابستانی متمرکز آموزش زبان و مکالمه عربی حوزه علمیه قم (تابستان 1396)، با حضور حضرات آیات و حجج اسلام «اعرافی» مدیر حوزه های علمیه، «رستم نژاد» معاون آموزش حوزه های علمیه، «سجودی» معاون آموزش حوزه علمیه قم، «حسینی عارف» مدیر مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه، «رحیمی» مدیر مرکز زبان حوزه علمیه قم، مديران مدارس علمیه، اساتید و طلاب شرکت کننده در مدرسه علميه‌ امام محمد باقر (عليه‌ السلام) قم برگزار شد.

سومین سخنران این مراسم حجت الاسلام حسینی عارف مدیر مرکز زبان حوزه‏ های علمیه بود که در ابتدا از حضرت آیت الله اعرفی مدیر محترم حوزه های علمیه و نیز آقایان رستم نژاد، سجودی و مدیران و اساتید حاضر در جلسه تشکر کرد و گفت: همچنین از طلاب عزیزی که تابستان و زمان استراحت خودشان را به این کار اختصاص داده ‏اند سپاسگزاری می کنم.

وی سپس با ذکراینکه “در این فرصت کوتاه، به دو نکته اشاره می کنم” به عنوان نکته اول از جدیت مدیر سابق حوزه های علمیه را مؤثر در نتایج امروز دانست و اظهار کرد: اگر جدیت «حضرت آیت الله حسینی بوشهری» مدیر سابق حوزه، و نیز فداکاری‏های امثال آقایان «حجازی زاده»، «محبی»، «سجودی» و سایر مدیرانی که در قم و شهرستان‏ها پای کار آمدند نبود، فرمایش بیست ساله مقام معظم رهبری که فرموندند زبان عربی باید زبان رسمی حوزه باشد، همچنان زمین مانده بود و ما امروز در این نقطه قرار نداشتیم. 20 سال از دستور رهبر انقلاب (در سفر 1374 به قم) گذشت تا اینکه در تابستان سال 1394 با پایداری و پیگیری آیت الله بوشهری و فداکاری این عزیزان این کار شروع شد.

مدیر مرکز زبان حوزه‏ های علمیه سپس در نکته دوم به “موانع فراگیر کردن آموزش زبان عربی معاصر” پرداخت و گفت: در این راه با موانع زیادی مواجه هستیم. یکی از موانع، “فرهنگی” است و هنوز برخی مدیران و طلاب درک نکرده‏ اند که ندانستن عربی مدرن، فقد کمال نیست؛ بلکه “نقص” است.

حسینی عارف ادامه داد: مانع دوم کمبود استاد است. ما برای حدود 500 مدرسه علمیه که در کشور داریم لااقل 700 استاد مکالمه عربی نیاز داریم که بتوانیم دو پایه از سطح یک را در مدارس پوشش دهیم؛ اما متأسفانه در کل حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش این تعداد استاد مسلط به مکالمه عربی وجود ندارد.

وی افزود: خوشبختانه با زحمت‏های جناب آقای «رحیمی» مدیر آموزش مرکز زبان حوزه علمیه قم و دیگر همکاران ما در مرکز، تا به حال چهار دوره تربیت استاد مکالمه عربی برگزار کرده‏ ایم و چند روز دیگر نیز دوره پنجم را آغاز می ‏کنیم؛ که در نتیجه این دوره ها تا به حال نزدیک به 100 استاد را تربیت و به کادر ندریسی اضافه کرده ‏ایم.

مدیر مرکز زبان حوزه‏ های علمیه درباره برنامه مرکز برای طلاب فارغ التحصیل دوره ها هم گفت: حاج آقای اعرافی در اولین روزی که تشریف آوردند و از مرکز زبان بازدید کردند، به ما مأموریت دادند تا زمینه ای برای طلاب زبان آموز ایجاد کنیم که بعد از تمام شدن دوره ‏های مکالمه عربی، لااقل یک درس از دروس عادی را به زبان عربی تدرّس کنند و تقریرات درس را به زبان عربی بنویسند. ما برای این مورد هم فراخوان دادیم و هم اکنون نزدیک به 100 استاد زبان دان که توانایی تدریس علوم حوزوی به زبان عربی را دارند شناسایی کردیم. ان شاء الله از مهر 1396 از همین مدرسه امام محمدباقر(ع) و مدرسه فاطمی این کار بزرگ را شروع خواهیم کرد.

حسینی عارف سپس خواستار “حمایت آیت الله اعرافی” و “جدیت مدیران ارشد” برای فراگیر کردن آموزش زبان عربی معاصر شد و گفت: هنوز آن مسئله اصلی ــ یعنی مقاومت در بین برخی مدیران ارشد حوزه ــ وجود دارد. برای اینکه به هدف چشم انداز حوزه علمیه ــ یعنی رسمی شدن زبان عربی و دوزبانه شدن نظام آموزشی در حوزه ها ــ برسیم، برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دیده ‏ایم. ‏یکی از برنامه‏ های بلند مدت ما “ایجاد مدرسه زبانی” است که غیر از این دوره‏ های عمومی است و تأسیس آن، استاد، سخنران، مبلّغ، نویسنده و مترجم ما را تأمین خواهد کرد. اما این طرح در همین قدم‏های اولش با همکاری لازم مواجه نشده است.

وی در پایان خطاب به مدیر حوزه های علمیه گفت: سال گذشته در همین مدرسه و در افتتاحیه دومین دوره تابستانی من به همه مژده دادم و گفتم “خوشبختانه با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، مدیری منصوب شده است که همه دنیا را دیده و نیازهای امروز را می ‏شناسد”. اکنون تصویب نهایی ساختار و آیین نامه ما که 2 سال است با آن کار می کنیم نیاز به لطف بیشتر مسؤولین ارشد حوزه دارد. امیدواریم که شما و همه مسئولینی که اینجا هستند برای حل مشکلات زبان آموزی در حوزه کمک کنید تا کاری که با این زحمات شروع شد زمین نخورد و امیدهای ما نا امید نگردد.

…………………
پایان پیام/ 101

📌 اخبار مرتبط با زبان آموزی:

مدیر “مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه” منصوب شد/ ۱ دی ۱۳۹۴
حسینی عارف: فراگیر شدن مکالمه عربی در حوزه “جدیت و حمایت” بیشتری نیاز دارد/ ۱۵ تیر ۱۳۹۶
پیام تسلیت مدیر مرکز آموزش زبان حوزه در سوگ آیت الله تسخیری(ره)/ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
«سومین گردهمایی استادان حوزوی ادبیات عرب با مسؤولان آموزش زبان حوزه» برگزار می شود/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳
«سومین گردهمایی استادان حوزوی ادبیات عرب با مسؤولان آموزش زبان حوزه» برگزار شد + عکس/ ۲۴ آبان ۱۴۰۳
– دوره فشرده آموزشی «آشنایی با قابلیت‏های هوش مصنوعی در فعالیت‏های علمی بین‌المللی»/ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳
نشست «استادان فعال‌تر مرکز آموزش زبان و آموزش‌های تخصصی بین‌الملل حوزه‌های علمیه»/ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳
گزارش مسؤول بین الملل اساتید سطوح عالی از دوره آموزش زبان استادان به همت مرکز آموزش زبان/ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
نکوداشت استاد پیشرو زبان عربی دکتر «مسعود فکری» برگزار می شود/ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

لینک کوتاه

سوالات و نظرات

جدیدترین اخبار

رییس سازمان حج و زیارت خبر داد:

افزایش ۲.۵ برابری ظرفیت عمره/ کاهش مدت زمان سفر تمتع

اخبار نهمین همایش زیارت اربعین - 2

متن کامل فراخوان “نهمین همایش علمی بین المللی زیارت اربعین”

با حکم رییس جمهور «پزشکیان»؛

ابقاء آیت‌الله اختری در ریاست کمیته فلسطین ریاست جمهوری

اخبار نهمین همایش زیارت اربعین - ۱

فراخوان “نهمین همایش علمی بین المللی زیارت اربعین” منتشر شد

به همت بنیاد بین‌المللی عاشوراء؛

تدوین و انتشار دو کتاب کودک اربعینی به زبان‌های عربی و فارسی